Dr. Gyarmathy és Társai Kft.   ┃   Dr. Gyarmathy Ügyvédi Iroda

Adótanácsadás

Magyar és nemzetközi adótanácsadás

Sokéves tapasztalattal rendelkezünk külföldi cégek és magyar leányvállalataik nemzetközi adózási kérdésekben történő tanácsadása terén, ideértve a nemzetközi adóegyezményekkel és a külföldiek magyarországi adózásával kapcsolatos tanácsadást. Az adójogszabályokkal és azok értelmezésével kapcsolatos tanácsadással segítjük ügyfeleinket abban, hogy kialakítsák a cég számára optimális, a jogszabályoknak is megfelelő adózási struktúrát.

Adóbevallások, adóvizsgálatok

Teljes körűen elkészítjük ügyfeleink adóbevallásait, illetve igény esetén felülvizsgáljuk az ügyfeleink által elkészített adóbevallásokat.

Az adóvizsgálat különösen előnyös olyan esetekben, amennyiben a vállalkozásnak bonyolult adózási szabályokat kell alkalmaznia. Az adóvizsgálat során felülvizsgáljuk a cég számviteli és adózási dokumentumait, és szükség esetén önellenőrzést javasolunk. Ennek eredményeként csökkenthető a bírságok és büntetések kockázata.

Adótervezés

Cégek és holdingok részére elkészítjük a legelőnyösebb adózási megoldást biztosító általános adózási stratégiát és adótervet. Szolgáltatásunk kiterjed a nemzetközi adótervezésre is.

Egyedi ügyletek, mint pl. egyesülés és vállalatfelvásárlás, átszervezés, felosztás vagy ingatlan adásvétel esetén ajánlást adunk az optimális adózási konstrukcióra.

Jogi képviselet adóügyekben

Ügyvédi irodánk az adóhatóságok előtti és az adózással kapcsolatos bírósági eljárások során professzionális és sikerorientált jogi képviseletről gondoskodik.

ÁFA visszatérítés külföldi cégek részére

Vállaljuk a külföldi cégek által Magyarországon fizetett ÁFA visszatérítésének ügyintézését.Célunk, hogy maradandó értékeket teremtsünk ügyfeleink részére.
Ehhez kiemelkedő minőségű szolgáltatásokkal járulunk hozzá a következő területeken:


Esettanulmányainkban néhány gyakorlati példa segítségével mutatjuk be tevékenységünket és az ügyfeleink számára elért előnyöket:


A member firm of DFK International a worldwide association of independent accounting firms and business advisersAkkreditációk